två små moppeflickor

Varit hos syrran hela dagen nästan, mys!
Precis hämtat Liiiinda (som ni kanske såg i inlägget innan). Tog med henne på en roadtrip på moppen runt typ hela Tumba tills vi kom till en mc (gangster)klubb? då blev det lite väl läskigt, mitt ute i skogen å så? nu ska vi ha myyys, kolla på film och tjocka oss med massa gott! Vi hörs imorgon, puss!

chacha bloggen

Linda in the house!
 
Trakasserar Elin i kväll...mohahah.. /Linda

Todays

Godmorgon! Har precis fixat klar mig, käkat och så. Ska åka till Jackobsberg alldeles strax, träffa bästa systern som precis kommit hem från Spanien! Får se hur mycket jag hinner uppdatera idag, har ingen tillgång till data så ni får hålla ut med bilder tills jag kommer hem! puss på er!
Slänger in några bilder på det jag har på mig idag + min skinnjacka från Jofama by Kenza såklart till mina nya klackar!
 

words


Röda klackar

Något jag inte heller kunde hålla mig ifrån att köpa innan jag åkte till Öknehult var de här röda skorna. Hade dem i svart innan men bytte tillbaka dem för att köpa ett par lägre på Bianco, men när jag såg dem röda var jag fast!

Dagens inköp


Det sista

Satt igår kväll och funderade på vad det mer är jag behöver (inte saker jag vill ha alltså..) tills BellaDonna kommer hem och kom fram till att det är inte så mycket kvar faktiskt! Det är ungefär det här:
- Transportskydd
- Hästsalva
- Bomull
- Tränshängare
- Foderpåsar
- Foderhink
- Fodertavla
- Ett tredelat eggbett
- Ländtäcke

Gymnasiet

Gick nyss in för att kolla vilket gymnasium jag kom in på, det det blev mitt förstahandsval. Vissa skulle väl bli super glada eller så, men jag har fortfarande en klump i magen över det där då det faktiskt fortfarande står mellan två val för mig.. Jag kan ju avsäga min plats och ställa mig i kö till ett annat gymnasium men då riskera att inte komma in och isånnafall så har jag ju redan avsagt mig min plats på mitt förstahandsval och kan då inte börja där istället.. klurigt de där, hoppas att jag kommer på en lösning eller så..

Dagens planer

Godmorgon! Klockan är alldeles för lite för min del, vill sova längre..! men men, mamma har planerat någon slags överaskning till mig, vi ska tydligen göra något ovanligt och kul. hum.. vad kan det vara?  
Senare idag så ska jag åka och kolla på Linda när hon uppträder, får se om jag kanske kan dra med mig någon! Ska bli så kul att se, hon är ju så sjukt duktig på att sjunga! Tänkte även kanske "inviga" mina nya klackar idag med min snygga skinnjacka till..? hoppas inte att det blir för vamt bara..
Får se om jag får tag i en data under dagen, annars får ni "som vanligt" bildlösa inlägg från min telefon tills jag kommer hem.. puss!

bjuder på en halv bild på mig, i min myysiga oversize sovtröjja, sexigt värre!
 

Kunde inte hålla mig!

Kunde inte hålla mig från att köpa de här snyggingarna när jag endå var på shoppinghumör igår -nu är de mina!
vad tycker ni? fina eller fula? för mig blir de helt klart "dagens snyggingar"!

Inköpen de senaste dagarna


Ändringar på headern!

Som ni kanske såg så slängde jag ihop en halft ny design i morse, det var ju vissa saker på den förra designen som inte stämmer längre så gjorde några ändringar! Hoppas på att få tid till att göra ett helt nytt utseende på bloggen snart då jag är lite trött på det här gamla mörk gråa nu. Men nu ska jag fota allt det jag köpt de senaste dagarna, ladda in de sista bilderna från öknehult och även fixa till Emmas header som jag gjorde fel förrut.
 

Midsommarens stafett i bilder

Bilderna ovan är lånade av Emma
 
 

Hoppträning på BellaDonna 20/6-12

Första gången jag hoppade BellaDonna. Allt gick super bra, trotts ett stopp "-kraschen" på en 1.10 oxer, men det stoppade oss inte, vi försökte igen!


Godmorgon!

Godmorgon mina fina! 
Hoppas att ni har sovit bättre än jag gjort.. Sov mycket bättre nu inatt än natten till igår men fortfarande inte bra. Natten till igår låg jag i sängen ända tills kl 10 på morgonen och då kunde jag somna, men vaknade strax innan 11 och kunde inte somna om, så knappt en timmas sömn, inte konstigt att jag var trött efter gymmet och inte orkade uppdatera. Men inte kunde jag sova bättre för det inatt, somnade vid 1 kanske? (skit svårt å somna!) och sen vaknade jag hur många gånger som hellst och hade lika svårt att somna om då... inte likt mig!
Idag har jag faktiskt inget planerat vilket jag inte tycker är kul... kan vell vara lite skönt då och då men jag blir så grymt rastlös.. får se vad jag hittar på! Slänger in bilder lite senare idag också på allt jag köpt till BellaDonna de senaste dagarna!

dagens

Nu ska jag åka iväg och leta efter mer saker till BellaDonna... När jag kommer hem sen så blir det direkt till gymmet, gud vad jag saknat det! Först 1 timme styrka och sen ett sh'bam pass, ska bli så skönt!
slänger in en bild på "dagens outfit" som jag fick ett mejl om.. dock blev det bara på kläderna då jag inte ville fasta på bild!
Jeans - Gina Tricot
Tub bh - Gina Tricot
T-shirt - H&M
Solglasögon - RayBan
Skinnjacka - Jofama by Kenza
+converse!
 
 

Min fina tjej

Just nu finns det inte tillräckligt med ord för hur mycket jag saknar BellaDonna och det har trotts allt bara gått tre dagar sen jag åkte från henne. Hon har fått mig som är "dressyr-tant" att till och med se fram emot hoppningen och få mig att tycka att det är kul. Det är helt sjukt att jag faktiskt längtar efter att hoppa med henne igen. Hon har även fått mig att vilja fortsätta försöka när man till och med såg en del resultat efter bara en vecka.
Allt det här handlandet med saker till henne och förberedelser tills hon kommer hem också får mig bara att sakna henne mer och mer. Jag undrar hur jag kommer att stå ut nu i mer än en månad till utan att få se henne när jag redan saknar henne så sjukt mycket. Jag trodde aldrig att jag skulle sakna henne så mycket som jag gör redan, men jag kan knappt vänta tills början av augusti när jag åker tillbaka till öknehult och hämtar hem min fina ponny!
Slänger in en "liten" bildbomb på mitt hjärta. Både bättre och sämmre bilder, men lite får man ju bjuda på eller hur? ;) (Vet att det finns felstegsbilder osv som inte direkt är vackert eller som bilden där vi nästan har alla ben i luften men bjuder på det och mina miner på vissa! lite kul ska man ju ha ;)..)
 

gårdagen

Blev inget mer inlägg igår då jag inte var hemma från Albin förns vid strax innan 9. Vi tittade bland annat på "The woman in black" och jag förstår verkligen inte det läskiga med den..? 
Mötte sen Linda på vägen hem som jag inte träffat sen skolavslutningen, alldeles för länge enligt oss! Skjutsade henne till gymmet och åkte sen hem och käkade för att sedan åka tillbaka till gymmet och möta henne där. Det är sjukt vad man missar på två veckor när man är nere i östergötland..!
Vi hann prata en del vilket verkligen behövdes, men läste nyss på hennes blogg att hon inte tyckte att vi pratade igenom allt *oupps*. Förstår verkligen vad hon menar men vissa saker bör förbli en hemlighet innan man själv vet mer om det ;) förstår ni vad jag menar? ;)
bjuder på en bild på min sjukt  fina vän!

På moppen

Vaknade för en stund sen, käkade och klädde på mig osv och just nu sitter jag på moppen (ja jag bloggar, smsar, pratar i telefon när jag kör moppe) påväg hem till Albin. Ska försöka hitta hem till honom med hjälp av hans "väldigt tydliga" vägbeskrivning.. Bloggar mer sen i eftermiddag! puss
 Albin fick stå för bilden idag!
 

Första dagen hemma igen

Idag hade jag ett möte på förmiddagen. Åkte sedan iväg och handlade mat och fick även med mig ett regntäcke, grimma, jodopax å lite smått till BellaDonna. Tänkte i nästa eller allternativt i näst-nästa vecka åka ut till Dalsta och börja sortera iordning alla mina saker i hennes skåp och sådär för att även också kunna se vad jag mer behöver köpa till henne, så att jag inte är ute i sista sekunden som med allt annat..
Blev även lovad en Ullared resa av mamma tidigare idag, hoppas att den blir av snart!


saknar henne så mycket redan..

 

Uppvisningen

Nu är jag hemma från Öknehult och tänkte berätta lite om uppvisningen som var igår.
Vi hoppade först exercisbanan som vanligt vilket gick bra. Sen när vi kom till kadriljen så började det ösregna, verkligen ösregna på två sekunder så var vi helt genomblöta. Det blev typ storm och det känndes som att man skulle blåsa av hästen, sen började det även att hagla. Då blev mina benlindor så tunga och en åkte därför upp, stackars BellaDonna.. Vi red iallafall programmet i ösregn, blåst och hagel. När vi sedan ställt in hästarna i stallet så kunde man tömma ridvantarna på vatten och krama ur kläderna på flera liter vatten kändes det som. Sen när vi typ precis kommit in så slutar det SÅKLART att regna... typiskt våran otur!

Blev även erbjuden att stanna kvar och jobba läger 2 men jag beslutade mig för att åka hem när mamma sa att jag kunde få samma summa pengar när jag kom hem. Åker ju endå ner den 3:e/4:e augusti och hämtar BellaDonna!


Sista "riktiga" läger dagen

I Lördags hade vi banhoppning på förmiddagen där Lisa även fyllde i ett stilhoppningsprotokoll. Det gick helt okej, BellaDonna var väldigt trött och jag gjorde inte direkt allt rätt, men är nöjd.


Tänkte även klippa ihop en film från första hoppningen som förhoppningsvis kommer upp på bloggen snart!

På eftermiddagen så hade vi sedan dressyrprogrammet. På framridningen blev jag chockad, hon var väldigt mjuk och jag kunde faktiskt driva fram henne istället för att sitta och hålla tillbaka och hon höll även formen i galoppen och gaoppfattningarna. När jag väl travade var traven bra, när jag väl galopperade så var galoppen bra men när vi kom till avbrotten så fungerade inget alls. Hon bara sprang och sprang.
När jag kom in i paddoken så kom tankarna upp en efter en.. "tänk om jag inte får stopp på henne" "tänk om jag gör fel" "det här är det sista riktiga ridpasset på min fina ponny" "tänk om vi går omkull" ja osv.. ville först inte starta, men sen gjorde jag det tillslut, var jätte arg efter pga att jag vet vad jag gjorde för fel och det var mina fel som gjorde att BD blev som hon blev, det blev tillslut en enda röra. Blev dock nöjd över kommentarerna sen och att jag för en gångs skull kunde sitta ner till viss del iallafall.



Lite bilder från dressyrprogrammet lånade av Lisa

 

Privatdressyr

Idag på eftermiddagen så red jag och Emma en privatlektion för Lisa.
I början kändes det riktigt bra, försökte tänka mer som i hoppningen då Lisa tycker att BellaDonna får så mycket mer possetivenergi och jag rider annorlunda såfort ett hinder eller en bom är i närheten.

Enligt mig känns högervarvet i trav och skritt mycket mycket lättare men det är tydligen hennes svaga sida och hon ser myckket smalare ut där även om hon är rund osv, Lisa försökte komma på en lösning till varför men kom inte på något. Vänstersidan var tydligen mycket finare och rundare även om det är det varvet som jag har mycket svårare för på henne. Tillslut blev hon riktigt bra i vänstergaloppen. Under passet jobbade vi med bakdelsvändningar, öppnor och slutor samt mycket böjda spår och övergångar+tempoväxlingar.

Något jag själv fortfarande måste träna på är att kunna ha stöd i tygeln utan att bli stark, träna på att sitta ner i hennes trav, samt att inte släppa iväg henne i övergångarna och såklart som jag skrev i ett annat inlägg att inte bli arg och stressad för minsta lilla.

Här är två bilder från BellaDonnas svåra varv i framridningen.




Uteritt

Nu är uteritten avklarad (stendorf), tagga om till en privatlekition för Lisa tillsammans med Emma och Mazda efter lunch!
 en bild från exercisbanan där BD ser ut att vilja bli fälttävlanshäst..

En bild från hoppstigen!



Det ska bli bra...



springrunda på öknehult

Idag kännde jag mig duktig, efter middagen och innan kvällsaktiviteten så tog jag en springrunda, mot yxefall - förby yxefall och sedan stod jag på andra sidan sjön och vinkade i hopp om att någon öknehultare som var på bryggan och badade skulle se mig, men nej.. sprang sedan tillbaka och ner till sjön, hoppade direkt ner i sjön och sen in i bastun (bastubad=kvällens aktivitet) mys!
Det var så skönt att äntligen få springa i och med att jag inte har ett gym här på öknehult, nu ska jag bara försöka få med mig Emma imorgon!



Bada med hästarna

Dagens andra lekition blev kadrilj träning och sedan bad med hästarna! BD gick i lite längre än på bilderna men ville verkligen inte simma, så då ställde bästa Emma upp och lånade ut Mazda till mig som jag fick simma med! Här är lite bilder!








Bilder från Löshoppningen!

 Hurry Up
 Lucky Baby
 BellaDonna
 Fantasma


Hopplekition på BellaDonna

Idag fick vi sovmorgon, gud så skönt det var även om jag hade velat ha mer än en timmas sovmorgon.
Första ridpasset är avklarat, det var hoppning. Jag som har blivit en "dressyr-tant" brukar inte tycka att hoppning är så kul längre, men i och med att BD tyckte att det var så kul och verkligen bjöd utan att ha det där "springiga-jag-plöjer-igenom-hindret" tempot så var det så himla kul. hon var så fin! Dock på 1.10 oxern så råkade jag rida iväg henne lite innan så att hon kom fel på första hindret å då kraschade vi, men red på direkt igen och allt gick super bra! Hon är så fin min lilla ponny!
 En bild från dagens hoppning!

Morgonmys i hagen!



Gårdagens ridpass

Igår på förmiddagen så hade vi dressyr. Jag var inte direkt på det bästa humöret redan innan ridpasset så hade inte direkt den bästa inställningen, vilket gick ut över BellaDonna.. Hon känndes trött, det där arbetstempot fanns inte riktigt, det var jätte segt eller jätte springigt som gällde. Sen som jag nämnde i ett annat inlägg så blir jag bara stark och drar osv i henne när jag borde vara lätt, så stressade upp henne en del. Hade en jätte dålig känsla trotts att Lisa sa att det inte alls såg ut som jag sa att det gjorde..
 en bild från gårdagens ridpass, lånad av lisa!

Andra passet blev en uteritt där man verkligen märkte att BellaDonna var trött, hon orkade knappt sista backen på picknick.. Löshoppningen på kvällen gick inte heller något bra, hon hoppade rätt upp och svankade jätte mycket istället för att ta tag i hindret och använda ryggmusklerna.. (bilder kommer!) så får se hur hoppningen går idag..

Gårdagens ridpass

Igår på förmiddagen så hade vi dressyr. Jag var inte direkt på det bästa humöret redan innan ridpasset så hade inte direkt den bästa inställningen, vilket gick ut över BellaDonna.. Hon känndes trött, det där arbetstempot fanns inte riktigt, det var jätte segt eller jätte springigt som gällde. Sen som jag nämnde i ett annat inlägg så blir jag bara stark och drar osv i henne när jag borde vara lätt, så stressade upp henne en del. Hade en jätte dålig känsla trotts att Lisa sa att det inte alls såg ut som jag sa att det gjorde..
 en bild från gårdagens ridpass, lånad av lisa!

Andra passet blev en uteritt där man verkligen märkte att BellaDonna var trött, hon orkade knappt sista backen på picknick.. Löshoppningen på kvällen gick inte heller något bra, hon hoppade rätt upp och svankade jätte mycket istället för att ta tag i hindret och använda ryggmusklerna.. (bilder kommer!) så får se hur hoppningen går idag..

svar på kommentar

Svar på kommentaren ang bildinlägget på Tiara:



Det var faktiskt första gången jag satt på Tiara när jag red henne där.
I början var det stelt och ganska stressigt. Men efter mycket jobb med att hitta en lugnare takt, få henne att fokusera mer på arbetet än på polackerna som skramlade med saker bredvid paddocken så kändes hon riktigt bra. Hon kunde behålla formen i övergångarna skritt-trav, trav-skritt och något som funkade riktigt bra på henne var 8-volten. Galoppen var lite sådär, det blev bättre och bättre. Vi fick även in ett rent galoppombyte när vi vände över ridbanan som jag blev lite stolt över! (även om det inte var planerat)
Hon var riktigt trevlig när hon väl slappnade av och blev loss i sina sidor, skulle verkligen kunna tänka mig att rida henne fler gånger!

Utrustning

satt igårkväll och kollade på utrustning till BellaDonna. Självklart det nödvändigaste så som olika täcken i första hand, men kollade såklart på sånt som man "bara måste ha".
Jag personligen älskar marinblått, men BD är så fin i rött, så tror att en stor del av heennes garderob kommer att bli röd! Sen allt läder, damasker osv kommer att vara bruna i och med att sadel och träns är brunt. Hjälp mig! -Vilka fler färger än rött tror ni att Belladonna skulle passa bra i?


ute i hagen

Ute i hagen och hämtar finaste ponnyn för att göra henne iordning för ett dressyrpass!


städning..

Städar.. städar... städar.. städar just nu mitt och Emmas lilla rum här på ökne. Det ser ut som ett bombnedslag och ska man komma in i rummet så måste man gå igenom någon form av hinderbana för att komma fram till stolen eller sängarna som för den delen också är helt täckta i saker. Man kan ju direkt säga att vi inte kommer att vinna "städtävlingen". Försöker iallafall få lite ordning nu!
 lite såhär känner jag mig just nu..
tappade föresten min fina lila piercing idag som jag haft på mig varenda dag i snart ett år... den är lång men väger lixom inget, i äkta silver och svarowskikristaller(stavning?). saknar den redan hur mycket som hellst! fick låna en av bästa Johanna som hade en extra så att jag slapp sno tildas.. vill verkligen hitta den..


dagens ridpass

På förmiddagen idag så red vi ut i skogen och för oss som hade de piggare hästarna så blev det rejs! BellaDonna tyckte att det var så kul när hon väl fick springa om alla, söta tjejen!

På eftermiddagen så hade vi markarbete i lillaridhuset, det gick ju som det gick. Vi avslutade sen med hoppstigen, måste säga att jag faktiskt känner mig väldigt säker på Belladonna när hon väl kommer ur sitt bockiga tempo. Dock så hoppade hon väldigt stort andra gången på det tredje sista hindret så där flög jag lite ur sadeln... *suck* men annars gick det bra!


en bild från när jag skulle hämta BD igår och hon kom direkt, bara man ropar på henne nu och har en grimma så kommer hon, söta ponnyn!

Bilder från dressyren på Tiara









Exercisbanan på BellaDonna

UPDATE: Nu har jag kunnat lägga in fler bilder från träningen!
Andra passet idag blev på exercisbanan. Hon känndes ännu lite bättre nu i formen, galoppen osv och jag var mycket mjukare i min hand.
När vi väl började med själva banan så hade jag förväntat mig en trippig, pigg, busig, bockig, stegrig och galoppig ponny. Men det gick så bra och hon var så duktig!! Vi kunde göra allt utom sista skritten ordentligt, är så glad för att det gick så bra som det gjorde!











Dressyr på BellaDonna

Nu på morgonen så red jag ett dressyrpass på "min" fina ponny! Det börjar bli jätte mycket bättre redan. Galoppen är bättre, hon hoppar inte och studsar som förut, skönt! Det största problemet nu mellan mig och BD är jag själv, när hon blir pigg så höjer jag handen, spänner mig och gör inget rätt när jag egentligen borde lätta, sänka handen, slappna av och driva fram henne.. Bara att jobba vidare!
 BD innan ridpasset.
 en bild från ridpasset!

Träns problem

Köpte det här mörkbruna tränset (i och med att hon har en brun sadel så tog jag brunt och inte svart) och ett par thidemantyglar till BellaDonna(BD) när jag var på hööks senast. Provade tränset på BD igår och det verkade vara lite förstort, inte mycket men lite.. Så jag bad Ingegerd att ta med sig det och byta till Ponnystorlek, men det gick ju inte efter som att den minsta storleken på tränset är cob som hon har nu.. hum får försöka lösa det på något sätt, i värsta fall så får hon vara utan just det tränset så får jag köpa ett nytt när jag kommer hem.



Lägret är i full gång!

Nu har vi precis ätit lunch, jag och emma sitter på rumet och lyssnar på alla andra som sitter och pratar om vilka hätar de tror att alla får osv. Det är väldigt roligt att höra på och det är kul att se och minnas hur det är innan varje läger, hur spänd man är, hur mycket man längtar efter hästarna osv. Men jag och Emma är ju chill.. Vi har ju vetat sen länge vilka hästar vi ska ha och har ju även ridit på dem nu dagarna innan lägret -skönt!

 
-en felroterad bild, men med världens sötaste prinsessa på! "min fina ponny", gud vad jag längtar tills hon står hemma i stallet i höst!


Gårdagen

Dåligt bloggande. Hann inte blogga i förrgår/igår.. -Dåligt! Men nu när lägret är igång och så, så hoppas jag på att få lite "hål" då och då så att jag kan slänga in lite inlägg!

Igår hade vi massa fix tills ridlägret skulle börja, städa, fixa, fylla på foder, flytta hästar osv. Men allt är iordning och känns bra!
Efter allt fix så red jag ut tillsammans med Tilda - Texas, Sofia - Petra, Johanna - Ferdek(lillagubben) och Melinda - Merrie. Jag hade "min" fina c-ponny som behövde springa av sig lite innan lägret. Super kul hade vi, och fort gick det!
Senare så red jag på 4-åringen Lucky, skritta, travade och galopperade i ena varvet, i det andra varvet tog det stopp och hon ville inte vara med längre.

Efter det red jag först dressyr på söta rambo - bilder kommer. Sen red vi lite på exercisbanan, travade över lite små hinder men inget större i och med att det regnat. Jag ramlade iallafall av tillslut, han gjorde lite glädje skutt och då kunde jag inte hålla mig kvar. Kan ni förstå att jag ramlade av på RAMBO av alla..? tokigt! Bilder från exercisbanan kommer också. Känner av lite i ryggen nu i efterhand, men det är inget farligt. Det som gjorde ondast när jag ramlade av var att gelenageln gick av, det gick inte att beskriva hur ont det gjorde (vet det låter fjantigt, men ont gjorde det).

Ni får stå ut, uppdaterar inläggen med bilder när jag får tid och tillgång till allas kameror och att ladda in dem i datan! Puss på er sålänge, ha det bäst!


Fredag

I fredags var det ridning på de hästar som vi inte red i torsdags, vilket för min del började med Tiara och för Emma med Mazda. Tiara var trevlig när hon väl slappnade av i skritt och trav, dock inte i galoppen, den  var kaos! Det gick inte att styra, inte att svänga, inte att få ett lungt tempo, ingenting. Dock gjorde vi ett väldigt snyggt rent galoppombyte. Bilder kommer!

Sen senare på kvällen så red jag på Melodie som jag inte haft sen jag var på läger 2008. Det var riktigt mysigt! Medans Emma red på sin stjärna Merrie. Inga konstigheter där lixom. -bilder kommer!


Tjockisarna

Sitter just nu i soffan på öknehult tillsammans med Emma och latar oss. Packade upp allt jag hade med mig, godis, chips, dricka osv och jag fyllde halva bordet, illa! Nu när jag inte kommer till gymmet på ca två veckor så ska jag försöka ta mig tid till att ut och springa här på ökne. Ska börja imorgon och ska försöka dra med mig Emma!
Imorgon kommer ju Sofia, Tilda och Melinda ska bli så kul, länge sen man träffade dem!
 en nedbäddad emma i soffan tillsammans med godispåsarna och sin korsordsbok! Som ni även ser så är Emma väldigt kärleksfull idag!
 "lilla" godishörnan


Öknehult

Sitter just nu på väldens bästa ökne (igen) tillsammans med Emma. Vi kom hit strax innan ett. Vi fick jobb direkt av Lisa, att städa iordning i röda stallet och göra det så snyggt som möjligt. Vilket vi gjorde och blev klara med väldigt snabbt, men efter att polackerna och Ingegerd hade skott tre hästar så såg det ut som en bomb igen och då var det bara att börja om iprincip.

Gick ut i hagen och hälsade på alla som kommit hem och på de nya som varit uthyrda. Hälsde även på "min" lilla stjärna (BD) i hagen. Längtar så mycket tills jag får hem henne i höst!
 Bild på BD, lånad av Lisa.

Tanken var sen att jag skulle rida på Mulle, Tiara och Kora samtidigt som Emma skulle rida på Mazda, Allan och Ferdek (lillagubben). Men Tiara hade tappat en fram sko så då tänkte jag att när polacken endå var igång så kunde han slå på en sko på Tiara, men icke.

Red då på Kora istället samtidigt som Emma red på Ferdek. Kora var seg, tung och lyssnade inte direkt på skänklarna. Höger varvet var mycket lättare än vänservarvet, men efter en del jobb så blev hon endå ganska bra.
 halv taskig bild på Kora idag.

Sen blev det kallt, kom massa moln, började blåsa massa, klockan blev mycket och hästarna var långt borta så då beslutade vi oss för att gå och fixa iordning i stallet och sen att packa upp våra saker och gör iordning vårat rum. Nu sitter jag och emma i soffan och har det mys :)


just nu

sitter just nu vid brosjön med den bästa nian en sista gång.. gud vad man kommer att sakna alla efter det här..!


Något jag glömt att berätta..

något jag glömt att berätta är att nu är det bestämmt att jag tar hem BellaDonna i höst, det ska bli såå kul! Måste nog vara världens gladaste människa!


Jag och BD när jag var på ökne sist!

packa.. vad är det?

Känner att jag måste börja packa, ska åka om en halvtimma och kommer inte hem förns sent i natt.. Såg även på Lisas blogg att vi ska rida lekition för henne imorgon när vi kommer ner, kul! Så nu blir det att packa snabbt innan jag åker! puss

 en bild från 2010

Silver

Red silver igår på lekitionen. Han var sjukt mysig. Visst vi hade lekar i och med att det rgnade, blixtrade och åskade ute (+att blixten slog ner i lilla ridhuset) så gjorde vi hopp/dressyr tävlingar. Kom på en 2:a plats med söta silver som verkligen gjorde sitt bästa. Han hade dock inte hoppat på ett tag, vilket märktes för han tyckte det var så kul! blev lite kär..


sista dagarna i skolan

De sista dagarna i skolan har varit roliga, känslofulla och det har varit mycket tårar. Att ha slutat 9an känns bra, men även ledssamt. Alla kompisar, alla man lärt känna igenom åren och alla minnen, det ska man nu lägga bakom ryggen. Kommer alltid minnas årskurs 9, kunskapsskolan botkyrka oavsett! De här åren har varit så roliga och hoppas verkligen inte att jag tappar kontakten med alla.
Att vända ryggen mot skolan och gå där ifrån en sista gång var med blandade kännslor. Det är nu man verkligen inte vill lämna den skolan..
Men nu har jag iallafall SOMMARLOV!


Conmans tävlingar

Conman har tävlat nu två dagar på rad och han har verkligen varit jätte duktig. I gårdagens MsvC:2 fick han 66,44% och kom på en 2:a placering och i dagens MsvC:1 fick han 67,66%, vilket räckte till en 3:e plac!

Det roligaste från båda dagarna var nog inte direkt placeringarna eller att han var så duktig utan det var nog Berits och Conmans entre till prisutdelningen idag, Berit missade nästan prisutdelningen. När hon hör att de börjar prata i mikrofonen så fattar hon galopp, galopperar in på prisutdelningen i 190. Ett gott skratt fick  vi oss, såg så kul ut!

Bilder från de båda tävlingarna kommer när jag fått min data.



Algebra

Var helt död när jag vaknade igår, men pallrade mig upp och åkte till stallet för att först rida istället för Pau och sedan fixa Conman inför tävlingen, MsvC:2.
Fick Algebra på ridningen, vi skulle ha dressyr gymhkana(stavning?) individuellt blandat med lite vanlig dressyr. Algebra förstod inte riktigt vad det var som hände, eller vad hon skulle göra. Kan tänka mig att det gick massa tankar runt i hennes huvud, "varför springer de så fort?", "varför lämnar de mig?", "varför ska jag gå ifrån mina kompisar?" osv.
Hon skötte sig och verkade tycka att det var kul tillslut, på slutet av lekitionen skulle vi jobba med galoppombyten. Första Bytet blev helt kaos, alla hennes ben var överallt å jag kunde inte sitta kvar, kaos med andra ord. De andra bytena blev bara bättre och bättre. Men uppfattade dock att hon blivit väldigt seg. Blev endå glatt överaskad över hur mycket hon endå har utvecklats sen jag red henne senaste, vilket var förra terminen.
 Lollo och Algebra 1/4-12


fredagen

I fredags hoppade jag över skolan och åkte in till Gröna Lund tillsammans med Lia, Linda, Mika och Vickan. Vi hade riktigt roligt. Kul att umgås så mycket som möjligt nu i slutet av nian i och med att man inte alls kommer att ses som förrut efter skolavslutningen. Kul också att man har börjat umgås med de man inte direkt varit med innan. Sen att vi träffade lite skönt folk där borta också var ju bara ett plus, synd bara att Linda var tvungen att åka tidigare.
När vi sen skulle hem så mötte vi upp Elin och sedan gick vi till Centralen där vi stötte på Amandus Allstadius som vi sedan åkte med på tåget, han måste ha trott att vi var dumma i huvet så som vi betedde oss. Som tur var så kunde han erkänna att vi inte var de "galnaste" han träffat, skönt. Hade en riktigt rolig och mysig dag tillsammans med tjejorna! -bilder kommer.


dagen

Vaknade vid halv 11 av ett samtal *suck*. gick sedan upp vid halv 1 och strax efter ett så åkte jag in till skhlm med emma och linn i regnet. köpte en jumpsuit (bild kommer), åkte sedan till c ett tag och nu sitter jag här hemma med emma och försöker plugga.. tråkigt värre. uppdaterar mer imorgon med bilder osv. puss


sen sist

precis som i "vanliga fall" när jag säker att jag ska börja uppdatera så gör jag inte de. Har inte alltid tillgång till en data, blir så sjukt less på att man inte kan lägga in bilder i inläggen när jag uppdaterar från mobilen..
sen sist har det hänt en del, har mest umgåtts med gamla kompisar osv. Balen var även nu i veckan, blev lite kaos men det var super kul. skriver mer om den sen!
Sov hos pau från igår till idag, gick upp och åkte till skolan på min lediga dag.. åkte hem till Ludde efter ett tag i skolan. Åkte sedan hem från Ludde vid strax efter 4.
 inte den bästa, men en bild på mig och ludde från balen!

käkade å drog sen till gymmet på mitt och fridas första Sh'bam pass! de va sjukt jobbigt med endå så himla kul! sen blire ju jobbigare när man kan exakt allt.. bara att fortsätta, grymt kul vare iaf man slutade inte att skratta!