diamonds are a girl's best friend

tänkte slänga in någon bild på mammas armband som jag gjorde till henne förrut. hon hade velat ha ett nytt armband - och blev riktigt nöjd, trotts att jag inte blev de vad tycker ni? fint/fult?


up to the sky

Imorgon blir det hopptävling (nyårspokalen) på Gitano! får se hur det går, har bara hoppat honom 3 gånger? och på senaste hoppningen hade jag inget tryck alls i han så vi fick några riktigt fina "helikoptersprång", hoppas på att jag hittar trycket så att vi kommer runt. Har inga förväntningar alls, mitt mål är bara att ta mig runt - helst till omhoppningen (såklart).
 jag och gitano för nästan exakt ett år sedan, inga vackra bilder men jag bjuder på dem!

slänger även in en bild på mig och världens bästa jumjum från hösthoppet förra året! han är ju bara för söt! 


put that thing on lighter


har varit riktigt dålig på att uppdatera bloggen, har inte uppdaterat den sen den 8dec(?!). Men ser endå att jag har några läsare som kollar in och verkar hoppas på några nya inlägg, kul! Har inte haft direkt tid till det, var så himla mycket i skolan de sista veckorna och nu på lovet har man fullt upp, sen när man väl tänkt att uppdatera så har det kommit saker ivägen eller så har jag varit för trött och inte orkat, INTE OK. Vad har hänt sen sist då? tänkte berätta lite om vad som hänt, men ganska kort så att ni slipper läsa ett inlägg på sjuttioelva sidor..

Lyckades bli lucia i stallet, och fick leda lucia tåget på fina Carat! Fick även ett super fint lucia smycke, ett halsband med en kotte i silver på!

Hann med de sista redovisningarna precis innan betygen skulle sättas, stressad tjej som aldrig kan vara ute i god tid? kanske ska bli mitt nyårslöfte - att vara ute i bättre tid. inte bara med skolan utan med allt, har ju en tendens att bara skjuta på saker och ting för att jag "inte orkar", även att vara bättre i tid och inte komma försent till bestämda tider som jag också har en tendens att göra.. inte ok!

Lyckades dock bli sjuk den 20, dagen innan skolavslutningen som vi nior höll i på tumba scenen, kunde dock inte vara med då jag på onsdagen hade så mycket som 40 i temp, super ont i kroppen osv. åkte iaf dit och hämtade mina betyg så att jag fick dem i tid och inte så att jag fick vänta på dem som i sommras.. åkte sedan till akuten på torsdagen då jag inte stod ut med febern, så sjukt ont i halsen och kroppen som jag hade, visade sig att jag hade halsfluss och ev även körtelfeber OCKSÅ(!).. hur lyckas jag? fick i alla fall ett dunder pencilin så jag var frisk och smittade inte längre på julafton, tur i oturen! mamma fyllde även år på onsdagen (21a), men de var ingen som vågade komma, fattar inte varför?

På julafton var jag hos min bror, "tumba-tomten" kom på bessök och gjorde barnen glada när han kom med massa klappar! (har dock bara ett väldigt långt filmklipp på bessöket, inga bilder..) han även klä våran gran dagen innan julafton när jag kände mig lite piggare, pärlan fick också en liten egen gran!
 dålig bild, men pärlans gran iaf!

har även hunnit med att ha en tredagars dressyrkurs för Birgitta, och fick världens finaste Grynet! Super mysig ponny! de gick så himla bra, men framförallt första och sista dagen. Trotts att hon inte orkade galoppera efter första passet.. annars skötte hon sig super! synd bara att hon inte kan växa lite och bli en storhäst..


direkt efter ponnykursen började nästa dressyrkurs som avslutades idag, den var för Helena och jag fick fina Aida! Hon gick första gången igår på en vecka så det kändes lite "oridet" men hon var inte alls så pigg som jag förväntat mig efter att hon stått så länge. Gick iaf helt okej, känndes klart bättre än första gången jag red henne! Idag var andra dagen, kändes väldigt stelt och spänt i början, men det lossade mer och mer. Till slutet blev det riktigt bra när jag väl hade hittat ett bra tempo och bra takt, men det tog sin tid och det är något man bara behöver öva på.. super mysig är hon i alla fall!


har såklart hunnit med mycket mer på alla de här dagarna.. har t.ex varit med kompisar, min fina pojkvän, shopat (massa...) osv. guldstjärna till alla er som orkade läsa det här långa inlägget!


Mössor VS Pannband

Vad tycker ni? är mössa snyggast eller är pannbanden snyggast? vad kommer ni att sattsa på i år?

här ovan är några av kingslans pannband och mössor.


låt honom veta att inget är som förr

(haha) juste i tisdags när jag vaknade hade jag en del av mitt "kortare bebis-hår" på vänster sida som stod rätt ut och jag fick inte ner det? så jag tänkte platta det, men med Icurl kan man ju locka också..? har aldrig riktigt fattat hur man lockar med den men iallafall när jag bara drar rätt ner en gång med plattången så blir det värsta locken? drog lixom bara rätt ner? blev att sätta upp håret till en häst svans och verkligen få det att ligga rakt. inte så lyckat, eller vad säger ni? men snacka om att jag blev förvånad och skrattade riktigt mycket när jag såg locken!


anywhere you go I'll be there

vad har hänt sen i måndags..? har inte haft tid att blogga pga allt plugg så skriver lite nu om vad jag gjort de senaste dagarna.
Tisdags: Var i skolan, redovisade matten och svenskan, skulle igentligen redovisat engelskan också men så blev det inte... Pratade med massa lärare om mitt å lindas kemi betyg som blivit fel. Åkte sedan å köpte mat och åkte sedan till stallet och red lekition på Daytona, riktigt länge sen jag red henne, kul! vi hade markarbete och det  gick faktiskt bra, hon var ganska lugn, lite spänd i början men det släppte. men när annica la upp bommarna så blev det att dressyrsadeln gav en "frammåtknuff" (hah bra förklaring?) så att man hamnade väldigt mycket frammåt och i obalans då och då, men daytona var super fin. juste vi tävlade även i den som kunde få in minst och flest galoppsprång mellan två hinder där avståndet var normalt relaterat till 8 galoppsprång. När vi skulle få in mest antal fick vi in 7, medans jumjum vann på 10. när vi skulle få in minst fick vi in 4 ½ hah, precis som donpedro också så delad etta hah. lite halft sådär oserriös lekition men samtidigt en riktigt rolig lekition.

 söta daytona på bild!

Onsdag: Hemma med feber... eller åkte faktiskt till skolan för att prata med SYV om gymnasievalet, redovisade engelskan, lämnade in ett svenska steg och en so uppgift samt pratade med lite lärare. Sen åkte jag hem och pluggade och för att sova. Åkte sedan till Karolinska på avslutnings samtal för min kbt behandling, gick bra. åkte sedan med mamma och pappa till stinsen och käkade middag, hittade även en millitärgrön halsduk(!) där som jag letat efter länge så himmla länge nu, men den hade lite glitter i sig så är lite osäker på den..? men lite glitter kanske inte spelar någon roll?

Torsdag: Leeeedig!! så himmla skönt, tog sovmorgon till halv 10. gick sedan upp och började plugga med non direkt. vid halv 12 kom robin och hjälpte mig med spanskan och matten som jag fick klart och nu har jag precis gjort klart den andra uppgiften av non och den tredje hjälper bästa jossie mig med imorgon innan seminariumet, skönt! Lite tråkigt att vara inne och plugga hela dagen när man är ledig, men imorgon är den sista "riktiga" skoldagen, så det är bara att fixa allt som ska vara klart till imorgon och det har faktskt varit skönt att bara ta det lungt, sitta hemma i fotöljen med ett täcke, godis, läsk och en data och såklart mys när älsklingen kom!


Pärlan

Tänkte berätta hur det gick hus vetrinären i Måndags med Pärlan. Vi fick komma in på ett rum där en sjuksköterska vägde henne och kollade lite vanliga små rutin kontroller. Till våran förvåning så hade Pärlan gått ner 51g i vikt, på 6 dagar.. vilket är väldigt mycket efter som att hon äter stödfodret, mer än av visad dosering, pellets, massa hö och grönsaker men går endå ner i vikt trotts att hon inte heller rör på sig speciellt mycket? Konstigt, så nu måste vi väga henne varje dag för att försäkra oss om att hon inte går ner mer i vikt för då måste vi in med henne igen för då kan systorna vara större än befarat eller väldigt elakartade eller så kan de ha missat något litet. Hon fick iallafall sprutan med hormonbehandlingen, gud vad hon skrek och sprattlade, tyckte verkligen synd om henne efter som att de var tvugna att sticka flera gånger då hennes mukler blivit så små nu när hon går ner så mycket i vikt.. Nu hoppar hon runt i buren och är jätte glad, får massa mat osv. men hon blir bara mindre och mindre.. kanske dags för ett till bessök snart..?
guldstjärna till er som orkade läsa allt, märkte att det blev ett långt inlägg!


you don't know a thing about me

är hemma idag, sitter just nu och pluggar. har pluggat sen tidigt i morse, usch men det måste göras. försöker skriva en disposion men fattar inte hur man ska göra när man ska skriva uppbyggnaden av berättelsen, med alla siffror, tre delar, meningar osv? hoppas att jag hinner med en del till bara innan jag ska till vetrinären med pärlan igen när hon ska få en till hormonbehandling.
vad ska ni göra idag? :)


let's win it up

förlåt, är sjukt dålig på att uppdatera bloggen just nu, har så sjukt mycket i skolan så jag hinner faktiskt inte, men efter fredag så är det slut på allt jobbigt plugg så då kommer jag ha mera tid. tills dess får ni stå ut med några få inlägg! är endå förvånad över att jag har så pass många bessökare trotts att jag inte uppdaterar något?
Lördag: hade ju julpyssel med love, hannah, ellen och linus igår. de tyckte det var jätte kul, eller ja linus tyckte det var roligare att springa runt med min moppehjälm... så tillslut var det bara jag, syrran och sussie som satt kvar, konstigt? nej! det blir vell lite så när de är små? åkte sedan till robin på kvällen och sov där.

en av mina tomtar jag gjorde, han har skidor, men de syns inte så bra under allt skägg hah.. notera att han/hon även har flätor i skägget... vad tycker ni? fin/ful/söt? :)

Söndag (idag): vaknade jag hos robin av att pappa ringde strax efter 11 och frågade hur länge han skulle få vänta, insåg då att jag hade somnat om så då var det bara att klä på sig, hoppa i skorna och dra för att rida lekition på brs och ta in alla tre stjärnorna. skyndar mig med att ta in alla tre och går sedan ner till stallet för att få min häst, men det visade sig att de hade teori, då smet jag och emma där ifrån ner till cafeterian, pratade lite och sen gick jag upp och pysslade med conman. kul att träffa emma igen, riktigt länge sen sist! åkte sedan hem och har nu i flera timmar slagit in julklappar... inte så kul men det måste göras? nu tänkte jag plugga lite för att sedan gå upp och sova.
 plask - jag och emma på gotland 2010