fannys header

Har inte hunnit blogga idag. skulle ju sova över hos robin (natten till idag) men så blev det inte.. fick åka hem mitt i natten, sjuk..! Idag har jag varit i stallet, cafeterian då jenny var ensam. shoppat osv.
fixade även fannys tillfälliga header;


(klicka på bilden för att göra den större)


Hiss eller Diss?

Jag hissar boots! De är snyggt och de har ett bra syfte, som att d t.ex skyddar mot baltramp. Gillar i vanliga fall inte metallicfärger som Catago har på sina boots (den vänsta bilden här nedanför). Men de silvriga till en förövrigt grå outfit blir riktigt snyggt och det bryter av! Det får bara inte bli förmycket. Sen de vita och svarta från Eskadron är enkla till vardagen och tävlingen. Tummen upp för boots!
Vad tycker NI om boots?




HISSAR även fårskinn! Älskar det "fluffiga" med fårskinnet. Visst det kan bli för mycket. Men på t.ex en pullarnosgrumma tycker jag att det är snyggast mer fårskinn under. Att ha skydd med fårskinn och sedan boots med det också kan bli lite förmycket. Men en fårskinnspadd, skydd och en pullarnosgrimma med fårskinns padd är snyggt - till vardagsträning eller hoppning.



när jag var liten..

När jag var liten hade jag jätte lockigt hår. har alltid haft långt hår, redan när jag föddes satte läkarna upp mitt hår då jag hade mycket och långt hår. Sedan dess har jag alltid haft långt hår och har inte velat klippa av det. Skillnaden på då och nu är att nu är mitt hår vågigt/rakt, då hade jag verkligen korkskruvar!
När jag var ett år var min pappa med om en bilolycka, låg i resperator under en tid. Under det året/åren han var på sjukhus så lärde jag mig att gå i ks korridorer. Lärde mig många nya ord osv. Blev även riktigt bra kompis med en som jobbade på sjukhuset, en dvärg! han gjorde välling åt mig, lekte med mig när vi kom dit osv så att mamma kunde få vara med pappa. så på den tiden kunde jag ks utantill!
Jag gick på dagis i lövholmen där jag också bodde tills jag var 4 år. När jag skulle sova på eftermiddagarna så var dagisfröknarna tvugna att gå ut med mig i en vagn, men inte till höger om dagiset för då trodde jag att jag skulle få gå hem, då var det omöjligt att få tillbaka mig till dagiset! så de fick alltid gå upp för en backe som är jätte brant och väldigt lång.. med barnvagn å allt..! På dagis hängde alltid jag, Sofi och Alice ihop som var mina bästavänner.
Tyvärr har jag inga bilder i min data på hur jag såg ut, eller inga bra ialla fall då alla är fotograferade på ett vanligtfotografi, men har ett. så här såg jag ut när jag var liten, mullig, kristallblåa ögon och krulligthår!



mot robin

nu ska jag åka hem till robin, moppen står där så han skjutsar mig. Lägger in något mer inlägg ikväll!
Ponti och jag på bilden, från förra året på ökne!



hemma

nu är jag hemma från stallet, pysslade med alla tre och borstade riktigt länge på conman idag. Nu ska jag duscha, klä på mig sen kommer robin hit å käkar. ;)
Vad har ni gjort idag?

slänger in lite bilder på de jag köpte på H&M igår. Köpte hen hel del basic t-shirts då man inte får rida i linne längre i stallet, så behöver t-shirtar att rida i. Bilderna är inte dem bästa... telefonen ville inte samarbeta med mig idag så..


Köpte även det här till vardags, älskar den vita koftan!



hemma hos robin

Nu har jag kommit hem till min pojkvänn, robin. Vi har redan varit ute med zeke och åkt ner till centrum, hyrt film osv. så nu blire filmkväll! vi hyrde två filmer jag aldrig hört talas om iallafall.. hoppas dem är bra iallafall.
haha hittade den här sööta bilden på Kelly (en av robins hundar) i älsklingens data. Är hon inte söt?


Fanny!

Slänger in en bild på min fina vän fanny! hon är verkligen underbar!
ska även fixa en bloggdesign till henne, där den här bilden ska vara med, man måste ju bjuda på sig själv?! visar såklart resultatet här sen!




skolan

hade inte tid till att skriva något igår, skolan började igår kul att se alla, gjorde inget speciellt. slutade iaf halv 12, sen var jag med robin. Idag hade vi basgruppsdag, hade sammarbetsövningar. inte det roligaste precis men hade halvdag idag också. sen dess har jag varit i kungenskurva och shoppat. Blev massa kläder, nya ridbyxor å lite sånt, nödvändiga saker helt enkelt!
Nu ska jag å robin åka hem till honom. sover där i natt å imorgon bitti blire stallet då Berit åker till övik.
Slänger in lite bilder sen på de jag köpt!  får se sen om jag slänger in något mer inlägg hemifrån robin, annars gör jag något tidsinställt!
puss!


Godnatt

Känner mig lite duktig nu, har städat buren, duschat, laddat in bilder på örhänget (som jag la upp i förra inlägget) och fyllt på mitt kontantkort! men hatar telenor, har en tjänst "sms fritt sverige" som gör att jag smsar gratis till alla oavsätt nät, vilket är skit najs. men de tog bort den för någon dag sedan, för att jag hade 0kr på kontantkortet, för att det ska gälla måste beloppet överstiga 2kr. så ringer till dem, både jag och killen i telefonen var lika chockade över att man tydligen bara kunde sätta in den tjänsten mellan ett visst klockslag på dagen, snacka om irriterande! gullig som han var så skrev han upp mitt telefon nummer och sätter in den direkt när han börjar jobba imorgon!
Nu ska jag gå och sova så att jag orkar upp till skolan som börjar imorgon... Godnatt!


Örhänget

Lite bilder på örhänget jag gjorde ikväll. Vad tycker ni, fint/fult?

(klicka på bilderna för att göra dem större)


trött..

usch, har fortfarande inte kommit in i duschen! orkar verkligen inte.. måste göra rent till Flingan och Pärlan också innan jag duschar. Men har verkligen ingen ork. Kanske för att man tänker på att skolan börjar imorgon..? Har iallafall orkat göra ett örhänge, ja ni hörde rätt har bara gjort ett med en stor fjäder, blir förmycket om man har två stycken tycker jag, slänger kanske in en bild sen!
får nog sätta fart så att jag hinner göra allt innan klockan är alldeles för mycket.


Lite bilder på Flingan (den som är mest vit) och Pärlan (virveln, mest brun & svart)
(klicka på bilderna för att göra dem större)


Hiss eller Diss?

Vad tycker ni om Newkid?+
Självklart så HISSAR jag Newkid! Hissar hans låtar, ni måste ju hålla med om att de är bra?





Två av Newkid´s låtar!


dålig uppdatering

Har varken hunnit eller orkat blogga nu på några dagar. Jag och pau hade det jätte mysigt i söndags, vid halv 12 skjutsade vi hem henne och sedan åkte jag till robin, sov där. Sen åkte jag till stallet på måndagen, Riella, Aktai och Conman skulle träna för Lars så Berit behövde lite hjälp. Sen åkte jag hem duschade och sen kom robin.
Igår hade jag utvecklingssamtal kl 3, gick bra. vi har fått en ny ansvarslärare. Gick in med possetiv inställning men kom ut med komentaren "gillar inte henne alls hon är precis som olle". men vi får se hur det blir. nu kanske lärarna får sin vilja igenom så att jag byter till Callies klass? vem vet?
Idag har jag varit i stallet, och hos tandläkaren skulle igentligen ha lagat en tand men så blev det inte så ska tillbaka nästa vecka för att göra det. Åkte sedan till skhlm lunchade med pappa, köpte lite saker också. bla fjädrar + läderband på panduro, nytt lås till skolan, och lite saker till naglarna. Tråkiga men nödvändiga saker helt enkelt.
Så nu ska jag ta en dusch och sen ska jag nog gå och sova så att jag orkar upp imorgon till första skoldagen..


Duschen!

Nu ska jag hoppa in i duschen, för att sedan hämta pau och åka till filmkedjan. Sen blire film kväll, mys!
Hörde att åsa var sugen på att träffas också.. hon kanske tittar in? ;), länge sen man träffade henne!
Lägger kanske in något mer inlägg idag, annars får jag uppdatera imorgon. ;)
Bilden är från när jag å Linda hade filmkväll i veckan!

Vad ska ni göra ikväll? :)


Stallet

Idag har jag inte gjort så mycket. Tog moppen till stallet strax innan halv 10 för att byta hagar på aktai, riella och conman. De får bara gå 2 timmar i gräshagarna på brs, så åkte dit för att byta så att riella och aktai fick stå i de vanliga grushagarna och så att conman fick gå ut i gräshagen. Känndes som att aktai jävlades lite grann med mig idag... när man kommer och ska byta hage på henne (från gräs till grus) så när man nästan är framme vid grinden så hittar hon ett lerhål, lägger sig ner och rullar! sen när hon ställer sig upp går jag in i hagen för att ta henne, men nej då lägger hon sig ner igen för då var det dags att rulla andra sidan...!  Sen åkte jag hem en stund, sedan tillbaka vid halv 12 för att ta in dem från hagen sen gick den mesta av tiden att borsta på aktai, försöka få bort all lera! Hann även kolla lite på när Berit red henne sen, och när både Berit och Inger red på Conman.
(tänkte slänga in en bild på hur aktai såg ut idag men datan vill som sagt inte alls samarbeta..)



Riella

Igår följe jag med Berit och Riella till Enskede, vet att jag skrivit eskilstuna innan... blandar ihop dem. Just därför hann jag tyvärr inte uppdatera något igår. Tyvärr regnade det så hon kunde inte rida fram ute och inne i ridhuset var det väldigt trångt, plus att en del av ridhuset gick bort pga att det hade läckt in vatten där. Men det blev bra endå, inne på banan skötte hon sig jätte bra. Berit hade dock önskat lite mer tryck i henne, vilket hon hade fått till bättre om hon ridit fram ute. Men hon slutade på 63,99%. Vilket ledde till en delad 3:e plats, hon fick sedan bättre i det "allmänna intrycket" så hon slutade på en tredje plats! Riella vann en gul rosett, plakett och ett marinblått-rött täcke! Kul!
När vi kom hem fixade vi lite runt om kring i stallet sen... GICK jag hem från skrevsta! de tog nästan 2 timmar...! Moppen stod hemma, bussremsan var hemma, inga pengar på telefonen och varken mamma eller pappa ringde och frågade om jag var klar utan de smsade trotts att de visste att jag inte hade pengar.. inte sådär liiite irriterande när man verkligen inte orkar gå enda hem från stallet och då inte kan svara när någon hör av sig.. aja en välbehövd promenad fick jag iallafall!
Tänkte slänga upp en bild på riella från igår, men datan vill inte samarbeta med mig.. så de får komma någon annan dag! ;)


Hiss eller Diss?


Självklart så hissar jag Schockemöhle schabraken, speciellt dressyrmodellen. De är väldigt enkla i modellen, vilket är snyggt i dressyren tycker jag, det får inte bli för mycket då. Ett enkelt-snyggt schabrak med matchande lindor!

Vad tycker ni om Scockemöhle schabraken?


Hiss/Diss

Dissar dåligt väder! hatar verkligen att vakna när det regnar, i allafall jag blir på dåligt humör direkt då. Det finns inte så mycket att göra när det regnar, man har ingen lust att gå ut? och om det börjar regna när man är ute och inte ska hem på ett tag så är man helt nerblöt på bara några minuter, inte mysigt alls. Ibland kan det såklart vara lite mysigt, man kan kolla på film och bara mysa inne.


Vad tycker ni, är det mysigt med regn?


tillfällig header

Håller på med en ny header, så slänger in en tillfällig så länge! ;)


Dålig uppdatering

Hann inte uppdatera igår, så skriver lite om vad jag gjorde igår. Moppen var ju trasig när den kom i förrgår, så pappa åkte och lämnade in den på Harley Davidsson. De fottade och beställde hem nya delar, men fick hem den och kan köra med den som tur var! När jag hade ätit frukost osv, åkte jag och Robin och tankade.. kan ju vara nödvändigt att kunna nu? sen åkte jag till stallet, kollade när berit red aktai och sen pysslade jag med både conman och aktai. På kvällen åkte jag och Robin och kollade på bio, vi såg Kronjuvelerna. Den var väldigt konstig, speciellt i början mot slutet var den bara sorglig.
Idag har jag inte gjort något speciellt, åkte hem från robin och sedan till stallet och pysslade med Riella som ska tävla imorgon på enskede. Pysslade såklart med bästa conman också. Så imorgon kommer jag förmodligen inte hinna uppdatera något då jag följer med Riella till Enskede. Nu har jag precis duschat, och har inget speciellt planerat, har ingen lust när vädret är som det är..

Bästa Conman får stå för bilden idag!


Filmkväll

Linda åkte hem för ett tag sedan, robin skjutsade hem henne efter som att min moppe var trasig.. Hade i alla fall en jätte mysig filmkväll med linda, länge sen man såg henne sist!
Imorgon ska jag till stallet på morgonen och pyssla lite med conman, sen blire in till stan å käka middag och gå på bio med robin. mys!

Linda idag


Moppen

Beställde en ny moppe för ca 2 veckor sedan, och fick hem den idag. visade sig att den var trasig när vi kom hem. Där man fäller ut stödpinnarna (till den man skjutsar) så är det en spricka i kåpan som går upp mot sadeln, nu är den ungefär 10cm men kan mycket väl bli större om jag skjutsar någon vilket kan leda till att den kåpan lådsnar (den delen sitter även ihop med den delen där föraren har sina fötter). sen är bromshandtagen olika (vilket irriterar mig...) så fixar dem de andra kan de ju byta dem också. Så får se vad de på Harley Davidsson säger imorgon, får kanske hem min pärla eller så blir den kvar där ett tag.. varför ska jag alltid ha sån otur..?
Piaggio Liberty S (jag beställde en svart).


Linda

Idag har jag varit med min vän linda. Vi åkte till hennes islandshästar, och hon red Frenja. Fottade lite, men dock med min gamla telefon (min nya är på lagning) så det blev inte speciellt bra bilder. men här är ett smakprov:


Nu ska jag ut på en promenad och möta linda för att senare ha en efterlängtad filmkväll!